Prijs van de Jonge Jury 2015 en Gouden Lijst 2015 maakt genomineerden beken

Op woensdag 15 april 2015 zal in Tivoli Vredenburg in Utrecht tijdens de Dag van de Jonge Jury bekend worden gemaakt welk jeugdboek de prijs van de Jonge Jury 2015 krijgt.

Ruim 1300 jongeren zullen hierbij aanwezig zijn en zal de jury bekend maken wie de juryprijs voor het best verschenen jeugdboek 2014 gewonnen heeft. De dag van de Jonge Jury is een literatuurfestival, op deze dag staan schrijvers en boeken voor jongeren van twaalf tot zestien jaar centraal. Jongeren kunnen op deze dag hun favoriete auteurs ontmoeten en hun boeken laten signeren.

10.000 jongeren stemmen op hun favoriete jeugdboek

In het afgelopen schooljaar lazen duizenden jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar jeugdboeken die in 2013 en 2014 verschenen. Tot 6 maart konden zij hun stem uitbrengen op hun favoriete boek. De stemmen worden geteld en de vijf boeken met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2015. Meer dan 10.000 jongeren hebben op hun favoriete boek gestemd.

De genomineerde jeugdboeken voor de Prijs van de Jonge Jury 2015:

De boogschutter van Hirado – Rob Ruggenberg (Querido)
Honderd uur nacht – Anna Woltz (Querido)
Promille – Helen Vreeswijk (Unieboek)
Shock – Mel Wallis de Vries (De Fontein)
Wreed - Mel Wallis de Vries (De Fontein)

Juryprijs

De juryprijs voor de beste jeugdboeken in te leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar is de Gouden Lijst. Deze wordt in twee categorieën uitgereikt: Oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdboeken en vertaalde jeugdboeken.

De genomineerde boeken voor de Gouden Lijst 2015 oorspronkelijk Nederlandstalig:

De gans en zijn broer - Bart Moeyaert (Querido)
Honderd uur nacht - Anna Woltz (Querido)
Overspoeld - Gideon Samson (Querido)

Bron

http://www.jongejury.nl/

Uitgeven