Afbeelding

De foto van Verzin een onderschrift #19

Verzin een onderschrift #19 gewonnen door netty-roersma

De foto van Verzin een onderschrift #19De winnaar van de negentiende editie van de ‘Verzin een onderschrift’ competitie is bekend. Dat betekent ook dat er weer een nieuwe foto geïntroduceerd wordt waarvoor Schrijven Online Plusleden een onderschrift kunnen verzinnen.

Ook deze editie moesten we weer hard lachen om de reacties. De foto van deze keer straalde een oer-Hollands sfeertje uit, waar de Plus-leden leuk op inspeelden. Veel reacties waren gedachten van de vrouw in de rode jas, uitspraken van de muzikanten en zelfs een paar van de man die hen geld toewerpt.

Zo schreef ploegelanden: ‘O, verdorie: ik heb ze mijn Snoopy winkelwagenmuntje gegeven!’ en plaatste Hilde Cornelis de reactie: ‘He mannen, stop maar met spelen! We hebben weer genoeg voor een maaltijd vandaag’. Pideodeun bracht een klein maar toch belangrijk detail aan het licht: ‘Volgende keer toch maar schoenen aantrekken. De kou van die tegels trekt wel op door je sokken’.

EsWee bracht een speels narratief aan met: ‘De speciaal geprepareerde capuchon behoedt u voor ongewenste en onvermijdelijke ‘muziek’ in de stad’, dat geëvenaard werd door de reactie van Mijre Gedit: ‘Sommige mensen nemen de zin ‘En het regent zonnestralen’ van Acda en de Munnik iets te serieus wanneer deze straatmuzikanten het nummer ten gehore brengen’.

De foto van Verzin een onderschrift #20De leukste reactie vonden we die van netty-roersma: ‘Luister, wij kunnen zo leuk uit de hoek komen!’ Speels en origineel. Gefeliciteerd netty-roersma, jij wint een boek uit de Schrijfbibliotheek.

De twintigste editie van ‘Verzin een onderschrift’ staat inmiddels online. Bekijk hem hier. We zijn benieuwd naar jullie input!

Bron

www.schrijvenonline.org/onderschrift/verzin-een-onderschrift-19