Uitslag fantasy microschrijfwedstrijd

De uitslag van de fantasy microschrijfwedstrijd is bekend.De winnaars van de fantasy microschrijfwedstrijd, georganiseerd door Schrijven Online en Paul Harland Prijs organisator Martijn Lindeboom, zijn bekend! Lees verder om de drie prijswinnende verhalen te lezen en kom alvast meer te weten over onze volgende microschrijfwedstrijd.

Wij kregen ruim zestig inzendingen binnen voor deze schrijfwedstrijd, en maar drie konden er winnen. Dat bleek moeilijker dan gedacht, want alle verhalen op de longlist waren van goede kwaliteit. Toch heeft de jury een top vijf weten te maken waarin drie auteurs als de winnaars naar voren kwamen. Dit zijn:

  • Retourbeleid door Sarah de Waard
  • Het gezicht in de spiegel door Gaby Raaijmakers
  • De schaar door Odile Schmidt-Nouhan

Gefeliciteerd! Hiermee winnen jullie de fantasyroman De Verborgen Universiteit van Natalie Koch. Jullie worden per mail gecontacteerd over de verzending van het boek. Ook zijn jullie verhalen gepubliceerd op Schrijven Online met een korte jurytoelichting. Klik daarvoor op de volgende links: Retourbeleid - Het gezicht in de spiegel - De schaar

De verhalen Alle tijd door Han Knols en De appel door Sebastiaan J.L. Aghina behaalden ook de top vijf en verdienen daarom een eervolle vermelding.

Wat was de opdracht?

Aan deelnemers werd gevraagd een verhaal van maximaal 400 woorden te schrijven waarin een gebeurtenis plaatsvindt die feitelijk onmogelijk is in onze wereld. De auteurs moesten deze gebeurtenis aannemelijk maken in het verhaal. De jury van deze wedstrijd bestond uit Martijn Lindeboom (organisator van de Paul Harland Prijs), Christien Boomsma en Boukje Balder (beiden fantasyauteur en tweevoudig winnaar van de Paul Harland Prijs) en Reinoud Schaatsbergen (redacteur Schrijven Online).

De Espresso Book Machine microschrijfwedstrijd

Op 3 september start de Espresso Book Machine schrijfwedstrijd van Schrijven Online in samenwerking met The American Book Center. De opdracht: schrijf een pitch van maximaal 100 woorden over waarom jouw manuscript het verdient om gedrukt te worden, en een synopsis van jouw verhaal in maximaal 100 woorden. Je kunt onder meer tien gedrukte exemplaren van jouw boek winnen. Kijk hier voor meer informatie over de wedstrijd.

Bron

www.schrijvenonline.org/nieuws/fantasy-microschrijfwedstrijd