Afbeelding

Beeld Bob Bronshoff

Wat adviseert de literair agent?

Wat adviseert de literair agent?Literair agent Lolies van Grunsven heeft zich in de afgelopen vier jaar een vaste positie veroverd in het literaire veld. In het komende nummer van Schrijven Magazine lees je welke tips ze heeft voor auteurs. Eén tip publiceren we alvast voor.

'Als schrijver moet je zelf weten waar je kracht zit'

“Essentieel is dat je weet waarom je dit boek schrijft, waarin het zich onderscheidt van andere boeken en voor wie. Als je dat niet weet, kun je het vergeten. Als schrijver moet je zelf weten waar je kracht zit. Niet altijd is dat een roman. Als je bijvoorbeeld een familiegeschiedenis wilt schrijven, betekent dat niet automatisch dat je er een roman van moet maken. Misschien is het wel verstandiger om voor non-fictie te kiezen. Voor de verkoop is dat veel makkelijker, omdat het onderwerp dan  afgebakend is, en vaak goed voor het voetlicht te brengen is. Dat onderwerp maakt je boek dan uniek.”

Over Lolies van Grunsven

Lolies van Grunsven startte in 2010 met Van Grunsven Creative Management, daarvoor was ze redacteur bij Prometheus/Bert Bakker, Nijgh & Van Ditmar en Nieuw Amsterdam en medeoprichter van het literaire tijdschrift Bunker Hill. Ze vertegenwoordigt onder andere Thomas Heerma van Voss, Maartje Wortel en Max Westerman.

Meer tips van Loslie van Grunsven? Lees het komende nummer van Schrijven Magazine

Je vindt Lolies' tips voor schrijvers in het februarinummer van Schrijven Magazine. Ben je nog geen abonnee van Schrijven Magazine? Als je vóór dinsdag 20 januari,16:00 u. een abonnement neemt, krijg je het februarinummer thuis!

Word abonnee

Een abonnement cadeau geven kan natuurlijk ook! 

Meer over het februarinummer van Schrijven Magazine

Bron

www.schrijvenonline.org

Uitgeven